Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z zielonym groszkiem i mortadelą Iwony

Składniki:

  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 słoik konserwowych ogórków
  • ½ kg mortadeli
  • 8 jajek
  • 2 średnie cebule
  • majonez

    Dresing:

  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 ½ łyżeczki mielonej ostrej chili
  • 1 ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 4 łyżki  łagodnego keczupu

    Sposób przyrządzenia:

    Mortadelę  pokroić w słupki. Groszek osączyć na sicie, cebulę obrać i pokroić w piórka, ogórki pokroić w kosteczkę, jajka ugotować obrać i pokroić w ósemki,  włożyć do miski. Z podanych składników przygotować zalewę, zagotować, gorącą zalać składniki w misce i odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce. Przed podaniem dokładnie wymieszać z majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *