Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 4 pomidory 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 łyżka mielonej słodkiej papryki liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kminek 1 szklanka śmietany sól Sposób przyrządzenia: Oczyszczone i umyte żołądki szczelnie ułożyć w garnku, dodać ziele, liść i pieprz, całość zalać wodą,…
Tag: kolorowa
Listy
Sałatka z winogron i żółtego sera
by Weronika Musiał • • 0 Comments
Składniki: 1 główka sałaty lodowej kilka liści czerwonej kapusty 20 dkg żółtego sera sos sałatkowy / włoski/ 25 dkg zielonych winogron Sposób wykonania: Liście sałaty umyć i osuszyć. Z liści czerwonej kapusty usunąć twarde żyłki, resztę cienko pokroić. Ser pokroić w dość drobną kostkę. Winogrona umyć i wysuszyć. Wszystkie składniki wrzucić do salaterki, dodać sos…
Listy
Sałatka z makaronem i salami
by Bożena Kuś • • 0 Comments
Składniki: opakowanie 25 dkg makaronu kolanka 25 dkg salami 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 15 dkg ostrego żółtego sera 3-4 ząbki czosnku sos winegret Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Paprykę i ser pokroić w drobna kostkę. Do sosu winegret dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Salami pokroić w cieniutkie…
Listy
Sałatka z czerwonej fasolki z serem
by Natalia Perek • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 25 dkg wędzonej szynki 25 dkg żółtego sera ½ szklanki posiekanego szczypiorku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser i szynkę pokroić w kostkę, połączyć z osączoną fasolką, wymieszać, polać majonezem, doprawić solą do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Listy
Sałatka z kopru włoskiego
by Kacper Kogut • • 0 Comments
Składniki: 1 duży ogórek 1 mała bulwa kopru włoskiego / fenkuł/ 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 mała cebulka 4 łyżki sosu sałatkowego francuskiego Sposób przyrządzenia: Ogórek umyć, pokroić w cienkie plasterki i włożyć do szklanej salaterki. Bulwę kopru włoskiego, umyć i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać , przekroić na pół…