Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykarz z drobiowych żołądków w śmietanie

Składniki:

    • 1 kg żołądków drobiowych
    • 1 czerwona papryka
    • 1 zielona papryka
    • 1 żółta papryka
    • 4 pomidory
    • 2 cebule
    • 5 ząbków czosnku
    • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
    • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kminek
    • 1 szklanka śmietany
    • sól


    Sposób przyrządzenia:

    Oczyszczone i umyte żołądki szczelnie ułożyć w garnku, dodać ziele, liść i pieprz, całość zalać wodą, postawić garnek na najmniejszym ogniu i gotować około 5-6 godzin. Żołądki odcedzić. Na patelni przesmażyć posiekaną obraną cebulę i czosnek, dodać żołądki , pokrojoną bez gniazd nasiennych paprykę. Po 10 minutach smażenia dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory. Wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut, przyprawić do smaku, wlać śmietanę, wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *