Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywna patelnia z rybnymi paluszkami

Składniki:

    • 8 mrożonych paluszków
    • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    • 1 cebula
    • 2 cukinie
    • 2 ogórki konserwowe
    • ¾ szklanki śmietany
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
    • sól, cukier, pieprz, słodka papryka do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki pokroić w ćwiartki, cebulę obrać pokroić w drobną kostkę, cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki. Paluszki rybne usmażyć na gorącym oleju , osączyć z tłuszczu. Na drugiej patelni podsmażyć ziemniaki, dodać cebulę i jeszcze smażyć około 5 minut. Dodać pokrojoną cukinię, jeszcze moment smażyć, doprawić przyprawami do smaku. Ogórki drobno pokroić, wraz z ziołami dodać do śmietany, wymieszać. Paluszki pokroić na połówki, delikatnie wymieszać z warzywami. Wyłożyć na talerze, podawać z sosem śmietanowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *