Składniki:
- 1 ½ kg golonki
- marchew
- cebula
- pietruszka
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- ziele angielskie
- łyżka smalcu
- sól
- pieprz
Składniki: 2 kg świeżych filetów z okonia 1 szklanka pokrojonej w cienką słomkę marchewki 1 szklanka pokrojonego w cienką słomkę selera 1 szklanka pokrojonej w cienkie pół plastry cebuli ¼ szklanki pokrojonych w cienkie paseczki suszonych pomidorów 1 łyżeczka posiekanych listków bazylii 2 szklanki esencjonalnego bulionu rybnego (wykorzystać resztki po filetowaniu okoni) 1 szklanka śmietany…
Składniki: 8 mrożonych paluszków 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 cebula 2 cukinie 2 ogórki konserwowe ¾ szklanki śmietany 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, cukier, pieprz, słodka papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki pokroić w ćwiartki, cebulę obrać pokroić w drobną kostkę, cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić…
Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka startego chrzanu jajko 4 łyżki ziaren sezamu 6 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Masło stopić wsypać łyżkę mąki i zasmażyć. Wlać bulion i mieszając zagotować, dodać sok z cytryny i chrzan,…