Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z pangi zapiekane z pieczarkami Iwony

Składniki:

  • 60 dkg filetów z pangi
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 cebule
  • ½ kg pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki masła
  • szklanka śmietany
  • 3 łyżki mąki
  • ½ szklanki tartego ostrego żółtego sera
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Filety opłukać, osuszyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać pokroić w talarki i obłożyć  nimi porcje ryby. Odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Pieczarki oczyścić, poszatkować i poddusić na oleju, dodać  masło i śmietanę, poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje ryby oprószyć mąką, obrumienić  z obu stron na złocisty kolor, posolić i ułożyć  w żaroodpornym naczyniu, pokryć  pieczarkami, posypać startym żółtym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec około 20 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *