Składniki:
-
- 1 kg filetów z dorsza
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- ¼ szklanki mąki (pszenna + ziemniaczana)
- sól, biały pieprz, papryka
Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka startego chrzanu jajko 4 łyżki ziaren sezamu 6 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Masło stopić wsypać łyżkę mąki i zasmażyć. Wlać bulion i mieszając zagotować, dodać sok z cytryny i chrzan,…
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 cytryny 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 2 cytryny umyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić w plasterki. Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Blachę posmarować łyżką oliwy, ułożyć kawałki ryby, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i 3 łyżkami oliwy. Piekarnik rozgrzać…
Składniki: 20 dkg filetów z okonia sok z cytryny 3 marchewki 1 kalarepka 1 cebula łyżeczka masła ½ szklanki posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Rybę opłukać, osuszyć i posypać z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Kalarepkę, marchewkę i cebulę oczyścić i pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa.…