Składniki:
- ½ kg filetów rybnych
- 2 małe bułki
- 15 dkg słoniny
- 2 cebule
- 1 pęczek pietruszki
- 2 jajka
- sól, pieprz do smaku
- szczypta gałki muszkatołowej
- masło lub olej do smażenia
Składniki: ½ kg filetów z fladry cytryna sól, pieprz cayenne 2 puszki groszku konserwowego 1 duża cukinia/ 30 dkg/ 1 duża kalarepka 25 dkg marchewki kawałek imbiru 4 łyżki sosu sojowego olej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości około2-3 cm. Cytrynę sparzyć, z połowy otrzeć skórkę. Sok wycisnąć z całego owocu,…
Składniki: karp/około 1 ½ kg/ 15 dkg słoniny 30 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki mleka 1 łyżka mąki 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną rybę natrzeć solą i odstawić na 30 minut. Słoninę pokroić w kosteczkę i…
Składniki: 50 dkg małych ziemniaków 1 marchewka 1 mały karp ½ szklanki sosu sojowego 5 łyżek cukru Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki obrać, oczyścić marchewkę. Zagotować ¾ litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić ziemniaki marchewkę, oraz dzwonka karpia, gotować na małym ogniu około 10 minut. Wsypać cukier i…