Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z piekarnika Iwony

Składniki:

  • 1 kg filetów z łososia
  • 2 cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    2 cytryny umyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić  w plasterki. Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Blachę posmarować łyżką oliwy, ułożyć  kawałki ryby, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i 3 łyżkami  oliwy. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C, wstawić blachę z rybą i piec około 2-3 minuty. Gotową rybę  obłożyć  plasterkami cytryny. Podawać z upieczonymi w piekarniku cienkimi plastrami ziemniaków.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *