Składniki:
- 60 dag łososia
- 5 dag masła
- włoszczyzna
- 1 listek laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziaren pieprzu
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka startego chrzanu jajko 4 łyżki ziaren sezamu 6 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Masło stopić wsypać łyżkę mąki i zasmażyć. Wlać bulion i mieszając zagotować, dodać sok z cytryny i chrzan,…
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 cytryny 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 2 cytryny umyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić w plasterki. Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Blachę posmarować łyżką oliwy, ułożyć kawałki ryby, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i 3 łyżkami oliwy. Piekarnik rozgrzać…