Składniki: 20 dkg filetów z okonia sok z cytryny 3 marchewki 1 kalarepka 1 cebula łyżeczka masła ½ szklanki posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Rybę opłukać, osuszyć i posypać z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Kalarepkę, marchewkę i cebulę oczyścić i pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa.…
Tag: z wody
Listy
Mielone kotlety z ryby Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Listy
Flądra z woka z warzywami Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów z fladry cytryna sól, pieprz cayenne 2 puszki groszku konserwowego 1 duża cukinia/ 30 dkg/ 1 duża kalarepka 25 dkg marchewki kawałek imbiru 4 łyżki sosu sojowego olej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości około2-3 cm. Cytrynę sparzyć, z połowy otrzeć skórkę. Sok wycisnąć z całego owocu,…
Listy
Karp nadziewany farszem z pieczarek Iwony
by Iwona podgórna • • 1 Comment
Składniki: karp/około 1 ½ kg/ 15 dkg słoniny 30 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki mleka 1 łyżka mąki 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną rybę natrzeć solą i odstawić na 30 minut. Słoninę pokroić w kosteczkę i…