Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszony okoń z jarzynami Iwony

Składniki:

  • 20 dkg filetów z okonia
  • sok z cytryny
  • 3 marchewki
  • 1 kalarepka
  • 1 cebula
  • łyżeczka  masła
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku


    Sposób przyrządzenia:

    Rybę opłukać, osuszyć i posypać z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Kalarepkę, marchewkę i cebulę oczyścić i pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa. Gdy warzywa zmiękną, ułożyć na nich rybę, dusić jeszcze około 10 minut. Rybę wraz z warzywami wyłożyć na półmisek i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *