Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z wody

 

Składniki:

 

  • 60 dag łososia
  • 5 dag masła
  • włoszczyzna
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i drobno pokroić po czym wrzucić ją do wrzątku.
Dodać jeszcze ziele angielskie, listek laurowy oraz pieprzem i ugotować.
Wówczas wrzucić jeszcze kostkę rosołową i dodać łososia pokrojonego w dzwonka.
Wlać jeszcze ocet i trzymać jeszcze na ogniu około 10 minut.
Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać posiekaną natką pietruszki oraz udekorować ugotowanymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *