Składniki:
- 6 nóżek kurczaka (pałki, podudzia)
Glazura:
- 6 łyżek sosu pomidorowego (pikantny keczup)
- 2 łyżeczki sosu tabako
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki
Składniki:
Składniki: 5 podzielonych na 2 części udek z kurczaka 4 szklanki maślanki 2 szklanki mąki 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego sól, czarny pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć. Mięso zalać maślanką i odstawić w chłodne miejsce na minimum 8 godzin. W misce wymieszać przesianą…
Składniki: 1kurczak 2 ząbki czosnku sól 2 łyżki bułki tartej czerwona papryka w proszku majeranek 2 łyżki tłuszczu Sposób przyrządzenia: Oczyszczonego kurczaka umyć, natrzeć solą z roztartym czosnkiem zostawić w chłodnym miejscu na pół godziny. Bułkę tartą przesiać, zmieszać z papryką i majerankiem. Kurczaka podzielić na porcje otoczyć z obu stron w tartej bułce, ułożyć…