Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki z miodem

 

Składniki:

  • 6 buraków
  • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 2 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • ¼ łyżeczki zmielonego imbiru
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania;
Buraki zalać woda i ugotować do miękkości, wówczas je odcedzić, obrać i pokroić w plastry.
Następnie do rondelka wrzucić masło, skórkę pomarańczową, sok, imbir oraz miód.
Całość odkładnie wymieszać  podgrzać do momentu, aż masło się roztopi wówczas przełożyć do buraków.
Lekko przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *