Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bułki faszerowane

Składniki:

  • 10 bułek
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 3 cebule
  • 2 czerwona papryka
  • ½ puszki groszku
  • 40 dag mortadeli
  • 10 dag żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • czosnek granulowany

    Sposób wykonania:
    Bułki przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ po czym posmarować je koncentratem pomidorowym.
    Następnie cebulę pokrojoną w krążki ze złocic na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mortadelę.
    Doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Pod koniec duszenia dodać jeszcze odsączony z zalewy groszek.
    Całość dokładnie wymieszać i napełnić powstałym farszem bułki.
    Posypać je startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *