Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bułka francuska (weka) a la pizza z grilla

Składniki:

    • 1 bułka francuska
    • 4 ząbki czosnku
    • ½ szklanki przecieru pomidorowego
    • 8 plastrów  łososia wędzonego
    • 8 plastrów sera mozzarella
    • 8 plasterków bakłażana grillowanego
    • oliwa z oliwek
    • sól , pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażan pokroić w plastry, posolić, pozwolić aby obciekł, grillować przez kilka minut. Czosnek zmiażdżyć w prasce, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Bułkę francuską przekroić wzdłuż na połowę. Każda połowę skropić obficie oliwą, posmarować koncentratem pomidorowym z czosnkiem. Na tak przygotowaną bułkę układać dachówkowo, naprzemiennie, łososia, bakłażan i ser mozzarella. Oprószyć lekko solą i obficiej pieprzem. Piec na dobrze nagrzanym grillu, przykryte tackami do grillowania, przez około 10 minut. Przed podaniem przybrać zieloną sałatą.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Roman 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *