Składniki: 1 krojona bułka weka 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Do miękkiego masła dodać sos w proszku, posiekany koperek oraz rozgnieciony czosnek. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Każdą kromkę posmarować i zlepić aby powstał bochenek chleba. Owinąć go folią aluminiowa i piec na rozgrzanym grillu.
Tag: wek
Przekąski
Weka ziołowo-czosnkowa
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 krojona bułka weka kostka masła 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Przygotowanie: Masło utrzeć i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos koperkowo-ziołowy w proszku i koperek. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Kromki bułki posmarować masą i przykleić je do siebie tak , by powstał bochenek. Owinąć w folię…
Grill
Bułka francuska (weka) a la pizza z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 bułka francuska 4 ząbki czosnku ½ szklanki przecieru pomidorowego 8 plastrów łososia wędzonego 8 plastrów sera mozzarella 8 plasterków bakłażana grillowanego oliwa z oliwek sól , pieprz Sposób przyrządzenia: Bakłażan pokroić w plastry, posolić, pozwolić aby obciekł, grillować przez kilka minut. Czosnek zmiażdżyć w prasce, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Bułkę francuską przekroić wzdłuż…