Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion rybny Doroty

Składniki:

 

  • 15 g masła
  • 1 cebula
  • 1 kg resztek ryb
  • 1 szkl. białego wytrawnego wina
  • 10 szkl. zimnej wody
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarna pieprzu
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łodyga selera naciowego

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać rybne kręgosłupy i ości.
    Smażyć około 2 minut cały czas mieszając.
    Po tym czasie wlać wino i gotować do momentu aż odpruje.
    Wówczas wlać wodę i wrzucić pieprz, pietruszkę, liść laurowy oraz seler.
    Doprowadzić do wrzenia po czym zebrać powstające szumowiny.
    Gotować około 20 minut.
    Na koniec przecedzić przez sito.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *