Składniki:
-
- 2 główki pokrojonej młodej kapusty
- 25 dkg żeberek wieprzowych
- 25 dkg kiełbasy
- 25 dkg piersi z kurczaka
- 2 pomidory, obrane i pokrojone w kostkę
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 1 liść laurowy
- 1 ziele angielskie
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Żeberka, marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i liść laurowy zalać 1 litrem zimnej wody i gotować aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać piersi z drobiu. Wywar odcedzić, odstawić. Żeberka, filet z kurczaka i kiełbasę pokroić w kostkę, przyrumienić, dodać cebulę i chwilę razem poddusić, dodać pomidory, dusić mieszając prze kilka minut, dodać wywar z mięsa. Kapustę obgotować w wodzie, odcedzić, dodać do garnka z mięsem i dodatkami. Gdy kapusta będzie miękka przyprawić.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa