Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos z młodej kapusty

Składniki:

    • 2 główki pokrojonej młodej kapusty
    • 25 dkg żeberek wieprzowych
    • 25 dkg kiełbasy
    • 25 dkg piersi z kurczaka
    • 2 pomidory, obrane i pokrojone w kostkę
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • 1 liść laurowy
    • 1 ziele angielskie
    • oliwa z oliwek
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Żeberka, marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i liść laurowy zalać 1 litrem zimnej wody i gotować aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać piersi z drobiu. Wywar odcedzić, odstawić. Żeberka, filet z kurczaka i kiełbasę pokroić w kostkę, przyrumienić, dodać cebulę i chwilę razem poddusić, dodać pomidory, dusić mieszając prze kilka minut, dodać wywar z mięsa. Kapustę obgotować w wodzie, odcedzić, dodać do garnka z mięsem i dodatkami. Gdy kapusta będzie miękka przyprawić.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *