Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos kaszubski

Składniki:

  • 40 dag kapusty kiszonej,
  • 40 dag kapusty świeżej,
  • 20 dag kiełbasy,
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 3 cebule,
  • grzyby suszone,
  • sól, pieprz,
  • przecier pomidorowy,
  • pól szklanki wiśni z kompotu bez pestek

Sposób przyrządzenia:
Kapustę kiszoną i grzyby ugotować w małej ilości wody do miękkości, kapustę świeżą pokroić ugotować w małej ilości wody na miękko, kapusty połączyć, cebulę, kiełbasę, boczek pokroić, podsmażyć, dodać do kapusty i doprawić przyprawami, na końcu dodać wiśnie i przecier pomidorowy, dusić jeszcze 15 min,
Podawać gorący z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *