Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk marynowany

 

Składniki:

  • 60 dag befsztyków
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka zmielonego kolorowego pieprzu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 125 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 100 ml czerwonego octu winnego

 

 

Sposób wykonania;
Cebulę oraz czosnek drobno posiekać po czym wymieszać z ziołami.
Dodać jeszcze oliwę, wino, ocet winny oraz sól i pieprz.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć befsztyki i wstawić je do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie upić na ruszcie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *