Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszczyk w jajecznym rosole

Składniki:

  • 4 szkl. rosołu
  • 80 dag młodych buraczków
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

     Sposób wykonania:
    Buraki ugotować po czym obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach po czym skropić je sokiem z cytryny.
    Następnie jajka wbić do garnka z gorącym rosołem, który umieść nad garnkiem z gotującą się wodą, wówczas ubijać jajka razem z rosołem ok. 10 min.
    Po tym czasie zdjąć z ognia i dodać buraki, delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem można posypać posiekaną zieleniną.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *