Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z piekarnika

 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 10 dag boczku
  • 1 cebula
  • ½ szkl. mleka
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • garść posiekanej zieleniny

 

 

Sposób wykonania:

  1. Boczek oraz cebule pokroić w drobną kostkę po czym zeszklić na rozgrzanym oleju po czym przełożyć do małej brytfanki.
    Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem mleka, soli i pieprzu, wówczas wylać masę jajeczną na cebule i boczek.
    Wstawić do piekarnik rozgrzanego do 200 stopni i piec do momentu, aż jajka się zetną.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Marcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *