Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik ogórkowy z cebulą

 

Składniki:

  • 6 szkl. przegotowanej wody
  • 2 szkl. śmietany
  • 3-4 ogórki
  • 2-3 cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • sól
  • sok z cytryny

 

 

Sposób wykonania:

  1. Wodę schłodzić w lodówce.
    W między czasie ogórki obrać i pokroić  a szczypiorek posiekać.
    Następnie cebulki zetrzeć na tarce o małych otworach po czym utrzeć je z solą i wymieszać z ogórkami oraz śmietaną wymieszaną z wodą.
    Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i posypać szczypiorkiem.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Roxana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *