Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz buraczano grzybowy

Składniki:

  • wywar 2 litry
  • suszone grzybki 5 sztuk
  • buraczki 1 kg
  • cebula 1 sztuka mała
  • cukier 4 łyżki
  • czosnek 1/2 ząbka
  • natka pietruszki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby trzeba pokroić w cieniutkie paseczki, dokładnie wymoczyć i
    ugotować do miękkości. Buraki proszę umyć, a następnie obrać ze skórki i
    pokroić w cienkie plasterki. Cebulę należy obłuskać i pokroić w cienkie
    plastry, później połączyć z buraczkami, a na koniec zalać wywarem z
    kości. Wszystko razem gotować przez 5- 8 minut, po czym odstawić na pół
    godziny, a następnie odlać wywar. Wywar z buraczków proszę połączyć z
    wywarem z grzybów, później dodać odrobinę kwasku cytrynowego, a na
    zakończenie doprawić pieprzem, solą i cukrem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *