Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z farszem z kopru

 

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka szałwii
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ziaren kopru
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokroić w kostkę po czym dodać posiekany czosnek, szałwie, pietruszkę, rozmaryn, ziarna kopru, sól oraz pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać i powstałą mieszaniną nafaszerować kurczaka.
    Otwór zaszyć nicią i przełożyć kurczaka do brytfanny.
    Następnie wlać do niej połowę oliwy a pozostałą oliwą polać kurczaka.
    Oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1 godzinę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *