Składniki:
- 2 cebule
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 3 zielone papryczki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka garam masali
- 2 łyżki octu winnego
- 250 ml wody
- 1 łyżeczki soli
- 1 kurczak podzielonych na 8-10 porcji
- 4 łyżki wiórków kokosowych
Sposób wykonania:
- Posiekaną cebule podsmażyć na rozgrzanej oliwie po czym dodać posiekany czosnek, papryczki oraz kurkumę.
Wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 minut, wówczas wlać ocet winny oraz wodę i dodać kawałki kurczaka oraz sól do smaku.
Pozostawić na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 25 minut.
Gdy kurczak będzie miękki wyjąć go a do sosu dodać wiórki kokosowe, wymieszać i gotować ok. 2 minut po czym polać kurczaka.