Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z wiórkami kokosowymi

Składniki:

  • 2 cebule
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 zielone papryczki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka garam masali
  • 2 łyżki octu winnego
  • 250 ml wody
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 kurczak podzielonych  na 8-10 porcji
  • 4 łyżki wiórków kokosowych

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebule podsmażyć na rozgrzanej oliwie po czym dodać posiekany czosnek, papryczki oraz kurkumę.
    Wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 minut, wówczas wlać ocet winny oraz wodę i dodać kawałki kurczaka oraz sól do smaku.
    Pozostawić na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 25 minut.
    Gdy kurczak będzie miękki wyjąć go a do sosu dodać wiórki kokosowe, wymieszać i gotować ok. 2 minut po czym polać kurczaka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *