Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mule marynarza

Składniki:

  • 1 kg świeżych muli
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 125 ml białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny

    Sposób wykonania:
    Mule zalać duża ilością wody i odstawić na 1 godzinę.
    Po tym czasie dokładnie je oczyścić.
    W między czasie do szybkowaru wlać oliwę i wrzucić czosnek, podgrzać i wrzucić mule.
    Doprawić do smaku solą oraz dużą ilością pieprzu i trzymać pod przykryciem ok. 6-10 minut.
    Mule które się nie otworzyły wyrzuć.
    Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać i podawać.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *