Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Uboga zupa rybna

Składniki:

  • 40 dag oczyszczonej i wypatroszanej ryby
  • 1-2 cebule
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rybę zalać 7 szkl. wody i trzymać na małym ogniu.
    W między czasie obrane jarzyny pokroić w kostkę i wrzucić do zupy.
    Doprawić do smaku pieprzem i gotować na dużym ogniu aby zupa szybko się zagotowała, wówczas zmniejszyć ogień i doprawić jeszcze solą.
    Pozostawić na ogniu do miękkości jarzyn i ryby.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Radka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *