Składniki:
- 20 dag wieprzowiny
- 1 łyżka sosu sojowego
- ½ łyżeczki cukru
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- pieprz
- 3 kalarepy
- ½ łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżeczki oleju
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki cukru
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka wody
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w paseczki po czym oprószyć mąką, pieprzem cukrem oraz dodać rozgnieciony czosnek i sos sojowy, dokładnie wymieszać, odstawić na 15 min.
W między czasie obraną kalarepkę pokroić w paseczki i gotować w ½ łyżki sosu sojowego wymierzanego z olejem, solą i cukrem.
Następnie mięso smażyć na rozgrzanym ogniu po czym dodać kalarepkę.
Na koniec dodać mąkę wymieszaną z 1 łyżką wody, wymieszać i trzymać na ogniu do zgęstnienia.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Michała M