Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupiące sznycelki z sarniny z ziołami

Składniki:

  • 2 plastry sarniny
  • 5 dag białego pieczywa bez skórki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bitej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • ½ łyżeczki posiekanego tymianku
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Chleb pokroić po czym zemleć go  maszynce  i dodać do niego zioła.
    Jajko wbić do  śmietany i dokładnie rozbić.
    Następnie sznycle lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, wówczas je oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące po czym zanurzyć je w śmietanę z jajkiem a potem w chlebku.
    Panierkę docisnąć po czym smażyć na rozgrzanym oleju aż staną się chrupiące.
    Na koniec oprószyć jeszcze raz lekko solą i udekorować natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez LoLa

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *