Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalarepki z farszem

Składniki:

  • 4 kalarepki
  • olej
  • 15 dag. wątróbek drobiowych
  • 1 jabłko
  • sól
  • pieprz
  • świeży majeranek

Sposób wykonania:

  1. Kalarepki oczyścić, odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ i pokroić go w kostkę. Wydrążone kalarepki sparzyć w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Rozgrzać masło i przesmażyć wątróbki. Zdjąć z patelni i pokroić w kostkę. Miąższ z kalarepek także podsmażyć na oleju, po chwili wrzucić pokrojone jabłko. Pokrojoną wątróbkę połączyć z kalarepką i jabłkiem. Farsz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić kalarepki. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Gotowe udekorować świeżym majerankiem.
    Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *