Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w ziołach

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 listki szałwii
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia


Sposób przyrządzenia:

Piersi z kurczaka przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem. Na każdej połówce mięsa położyć listek szałwii.  Owinąć piersi plastrem szynki i spiąć całość wykałaczkami. Przygotowane mięso smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 minut z każdej strony. Podawać ze szpinakiem. W tym celu rozgrzać masło, wrzucić 2 posiekane ząbki czosnku, a następnie szpinak. Wymieszać z posiekanymi orzechami i podawać.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *