Składniki: 2 obrane, pokrojone w niezbyt grube słupki kalarepy Dip: ¼ szklanka majonezu 2 łyżki prażonych ziaren sezamu 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka płynnego miodu Sposób przyrządzenia: Składniki dipu dokładnie wymieszać, przełożyć do małej miseczki. Na środku półmiska ustawić miseczkę z dipem i otoczyć ją świeżo pokrojonymi słupkami z kalarepy.
Tag: kalarepki
Listy
Kalarepka panierowana
by Kasia Mędrek • • 0 Comments
Składniki: 3 młode, obrane, pokrojone w plastry kalarepy mąka pszenna 2 jajka bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kalarepki obrać, pokroić w plastry o grubości około 1 cm, przyprawić solą i pieprzem. Jajka zmiksować. Każdy plaster kalarepy obtoczyć dokładnie w mące, zamoczyć w jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na dobrze nagrzanym oleju po…
Listy
Sałatka z kalarepką i rzodkiewką
by Konrad Pacia • • 0 Comments
Składniki: pół główki sałaty 6 rzodkiewek młoda kalarepka sól 4 łyżki śmietany pieprz garść rzeżuchy Sposób wykonania: Rzodkiewki i kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na sam koniec posypać posiekaną rzeżuchą.
Listy
Sałatka z kalarepki i papryki
by Olga Moszczyńska • • 0 Comments
Składniki: 4 kalarepki ok. 50 dag papryki czerwonej i żółtej opakowanie jogurtu naturalnego chili sól pieprz Sposób wykonania: Kalarepki zetrzeć na tarce. Papryki pokroić w kostkę. Następnie jogurt doprawić do smaku chili, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać razem z sosem.