Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przystawka piwosza

Składniki:

  • Ćwiartki ziemniaków Aviko – 80 g
  • Cebula czerwona – krążki – 30 g
  • Cukinia – krążki – 40 g
  • Boczek wędzony – 40 g
  • Ketchup – 50 g
  • Ser żółty – tarty – 20 g
  • Masło – 30 g
  • Delikat do drobiu Knorr, sól, pieprz, papryka, majeranek – 10 g

Sposób przyrządzenia:
Pokrojone w krążki cebulę i cukinię lekko zrumienić na maśle z dodatkiem plasterka boczku.
Ćwiartki ziemniaków Aviko usmażyć we frytownicy w temperaturze 180°C. Usmażone ćwiartki ziemniaków i warzywa posypać delikatem do drobiu. 1/3 gorących cząstek ziemniaków ułożyć na talerzu w okrąg o średnicy około 6 cm (wykorzystać okrągły pierścień do wycinania ciasta, aby ułatwić formowanie potrawy).
Następnie na warstwie ziemniaków położyć gorące krążki cebuli i cukinii i ponownie warstwę ziemniaków.
Kilka cząstek Aviko ułożyć pionowo na wierzchu potrawy w formie piramidki. Potrawę posypać tartym serem lub polać keczupem i ostrożnie zdjąć formę w kształcie pierścienia. Talerz posypać płatkami boczku, ozdobić frytowanymi paskami pora i zieleniną. Danie to, jako ciepłą przystawkę, można podawać do napojów – na przykład piwa.
Leszek Gryka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *