Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z mięsem*

Składniki:

  • Wieprzowina bez kości 400 g
  • Ryż 400 g
  • Bułka tarta 12 g
  • Sól (do smaku)
  • Cebula 125 g
  • Tłuszcz 75 g
  • Pieprz (do smaku)
  • Przecier pomidorowy 60 g

Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować na półsypko. Mięso pokrajać w kostkę i udusić z cebulą. Ryż wymieszać z mięsem i przyprawami, po czym przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką brytfanny, zalać koncentratem pomidorowym, zapiec w piekarniku. Krajać na porcję, podawać z surówkami i sosem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor:Joasia 1708

1 comment for “Risotto z mięsem*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *