Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kapusty pekińskiej na rosole Iwony

 

Składniki:

  • 1 litr rosołu/może być z poprzedniego dnia/
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 duża marchewka
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • Vegeta do smaku
  • olej

Sposób wykonania:
Ziemniaki pokroić w kostkę. Kapustę pekińską zszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce. Warzywa włożyć do rosołu i gotować około 25 minut. W tym czasie obrać cebulę , posiekać, podsmażyć na oleju na złocisty kolor, dodać  przecier pomidorowy, wymieszać i dodać do zupy, doprawić Vegetą do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *