Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak mazowiecki

Składniki:


• 20 dag mięsa wieprzowego
• 20 dag wołowiny
• 0,5 l kwasu z kapusty
• 0,5 kg kapusty kwaszonej
• 5 – 6 grzybów suszonych
• marchew
• pietruszka
• sól

Sposób przyrządzenia:
Najsmaczniejszy kapuśniak gotowany na wołowinie, ale może być też wieprzowina świeża lub wędzonka, którą należy sparzyć przed użyciem. Wszystkie składniki gotować w 2 l wody. Można dodać poszatkowaną cebulę.
Mięso i grzyby wyjąć po ugotowaniu, pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wazy. Kapuśniak można doprawić zasmażką z mąki i tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *