Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa

Składniki: zupagulaszowa3hm.gif

  • 50 dag chudej wołowiny,
  • 3 średniej wielkości cebule,
  • 7 dag smalcu,
  • 1 łyżka mąki,
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 4 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżeczka kminku,
  • ostra sproszkowana papryka,
  • sól.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę drobno posiekać, dodać smalec i smażyć razem w rondlu, do zrumienienia się mięsa i cebuli. Dodać mąkę i zasmażyć. Dodać przecier pomidorowy i sparzony we wrzątku kminek. Wszystko zalać gorącą wodą (1,5 l). Gotować do miękkości mięsa. Doprawić papryką (zupa musi mieć wyraźnie pikantny smak), ketchupem i solą. Podawać w bulionówkach bardzo gorącą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *