Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg po meksykańsku*

* Cykl – przepisy mistrzówpstrg5oy.jpg

Składniki:

    • Filet z pstrąga – 150 g
    • Ananas (świeży) – 50 g (2-3 plastry)
    • Cebula – 1 sztuka
    • Ostra papryczka (czuszka) – 1 sztuka
    • Świeża kolendra – 1 łyżka
    • Mango – 25 g (ćwiartka)
    • Awokado – 25 g (ćwiartka)
    • Oliwa – 1 łyżka
    • Kumin – 1 łyżka
    • Placki tortilli – 1 sztuka

    Sposób przyrządzenia:
    Przed grillowaniem rybę zamarynować w kolendrze i kuminie na 15 min. Placki tortilli nakryć wilgotną ściereczką, żeby dały się formować. Pozostałe składniki pokroić w kostkę i połączyć ze sobą tworząc rodzaj owocowej salsy. Rybę zgrillować i ułożyć na placku, przykryć salsą i zawinąć tworząc kształtną sakwę. Całość grillować jeszcze około 2 min. opiekając placek ze wszystkich stron.

    Autor: Piotr Małecki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *