Składniki:
- filety z kurczaka 4 szt
- szynka 4 plastry
- ser żółty 10 dag
- bułka tarta 8 łyżek
- mąka 5 łyżki
- jajka 2 szt
- sól
- pieprz
- natka pietruszki 1 pęczek
- olej
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety rozciąć tak, aby powstały płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku położyć plaster szynki i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Jajka rozkłócić widelcem i posolić. Roladki zanurzać w jajku i obtaczać w mące wymieszanej z tartą bułką. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażyć gałązki natki. Roladki ułożyć na półmisku i obłożyć podsmażoną natką.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad