Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo z mielonym mięsem drobiowym

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa drobiowego
  • 4 ząbki czosnku
  • papryka, żółta, czerwona, zielona
  • 3 średnie cebule
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 duża cukinia
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta tymianku
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, posiekać  zeszklić na rozgrzanej oliwie i dodać mielone mięso drobiowe, chwilę podsmażyć. Papryki umyć, osuszyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę dodać do garnka. Gotować około 20 minut, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki wymieszać i jeszcze moment gotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *