Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi zapiekany z kukurydzą

Składniki:

  • 1/2 kg filetów z pangi
  • 1 szklanka mleka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duża cebula
  • kilka liści selera naciowego
  • 1 szklanka wywaru warzywnego
  • mąka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka curry

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć , pokroić na niewielkie kawałki i zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Osuszyć na papierowym ręczniku. W miseczce wymieszać mąkę, curry i sól, obtoczyć rybę. Kukurydzę osączyć na sicie. Cebulę obrać i pokroić w talarki, seler obrać z włókien i pokroić w nieduże kawałki. W żaroodpornym naczyniu układać warstwami kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem. Wszystkie składniki zalać wywarem i wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 50 minut. Podawać gorące z gotowanymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *