Składniki:
- 1/2 kg filetów z pangi
- 1 szklanka mleka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 duża cebula
- kilka liści selera naciowego
- 1 szklanka wywaru warzywnego
- mąka
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka curry
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć , pokroić na niewielkie kawałki i zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Osuszyć na papierowym ręczniku. W miseczce wymieszać mąkę, curry i sól, obtoczyć rybę. Kukurydzę osączyć na sicie. Cebulę obrać i pokroić w talarki, seler obrać z włókien i pokroić w nieduże kawałki. W żaroodpornym naczyniu układać warstwami kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem. Wszystkie składniki zalać wywarem i wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 50 minut. Podawać gorące z gotowanymi ziemniakami.