Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka z kruszonki

Składniki:

  • 1 margaryna
  • 1 jajko
  • 3 szkl. mąki
  • łyżka proszku do pieczenia
  • ½ szkl. cukru
  • 1 kg jabłek
  • cynamon
  • cukier waniliowy
  • kisiel cytrynowy

    Sposób wykonania:
    Obrane jabłka zetrzeć na tarce po czym posypać je cukrem waniliowym, cynamonem oraz połową kisielu.
    Następnie margarynę posiekać z mąką, po czym wbić jajko, dodać proszek do pieszczenia.
    Całość dokładnie wyrobić i pokruszyć.
    Połowę wysypać na dno formy i rozłożyć na niej jabłka.
    Posypać resztą kruszonki i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 45minut.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *