Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbaski z serem w bekonie

Składniki:

  • 8 kiełbasek
  • 200 g żółtego sera
  • 8 plastrów bekonu
  • olej
  • 3 pory
  • 2 łyzeczki oleju
  • 3 łyżeczki śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kiełbaski lekko obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym je przekłuć wzdłuż aby powstała mała kieszonka do której włożyć plasterki sera.
    Całe kiełbaski owinąć plasterkami bekonu, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 280 stopni na około 20 minut.
    W między czasie pory pokroić w plasterki i udusić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Chwile jeszcze gotować po czym rozłożyć na talerzu i ułożyć na nich kiełbaski.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *