Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bagietki z warzywami, serem i salami

Składniki:

  • 4 bagietki
  • 15 dag żółtego sera
  • 15 dag salami
  • sałata
  • pomidor
  • ogórek
  • masło
  • 5 łyżek ketchupu
  • 5 łyżek majonezu

Sposób wykonania:

  1. Bagietki wstawić do rozgrzanego piekarnika i trzymać do momentu, aż sie zarumienia.
    W miedzy czasie obrane warzywa, ser i salami pokroić w plastry.
    Podpieczone bagietki przekroić wzdłuż na pół i posmarować masłem.
    Następnie ułożyć na nich pomidory, ogórki, ser, sałatę oraz salami.
    Polać majonezem wymieszanym z ketchupem i przykryć drugą połówką bagietki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *