Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z karmelowym farszem

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • 1,3 szkl. mleka
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • tłuszcz

    Nadzienie:

  • 35 dag białego sera
  • ½ puszki skondensowanego mleka
  • do dekoracji
  • bita śmietana
  • owoce
     

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wsypać mąkę, dodać żółtka oraz sól.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
    Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie mleko skondensowane gotować około 3 godzin w kąpieli wodnej.
    Po tym czasie dodać do niego ser i całość dokładnie wymieszać.
    Rozsmarować powstałą masę na naleśnikach i złożyć w koperty.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietana i owocami.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *