Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w polewie

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 cebule
  • korzeń selera
  • 35 dag pieczarek
  • vegeta
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • tłuszcz
  • ½ szkl. wody
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki maggi
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego

Sposób wykonania:

  1. Żeberka podzielić na porcje, które podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Następnie cebulę pokroić w krążki a pieczarki w plasterki i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas ułożyć je żeberkach.
    Składniki podane na zalewę doprowadzić do wrzenia i zalać żeberka.
    Posypać całość jeszcze starym serem i wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *