Składniki:
- 10 bułek
- 1 koncentrat pomidorowy
- 3 cebule
- 2 czerwona papryka
- ½ puszki groszku
- 40 dag mortadeli
- 10 dag żółtego sera
- olej
- sól
- pieprz
- majeranek
- czosnek granulowany
Sposób wykonania:
Bułki przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ po czym posmarować je koncentratem pomidorowym.
Następnie cebulę pokrojoną w krążki ze złocic na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mortadelę.
Doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Pod koniec duszenia dodać jeszcze odsączony z zalewy groszek.
Całość dokładnie wymieszać i napełnić powstałym farszem bułki.
Posypać je startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 10 minut.